15 Mart 2013 Cuma

toplu mail gönderme programları hakkında bilinmesi gerekenler

toplu email gönderimi için kullanılan en ucuz ve kolay method toplu mail gönderme programı kullanmaktır.
Ancak toplu mail programı kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır.

DNS üzerinden toplu email göndermek
DNS üzerinden toplu email göndermek kesinlikle tavsiye etmeyeceğim bir yoldur. Nedenine gelince DNS üzerinden yapacağınız gönderilerde mevcut IP numaranızı kullanırsınız. her hangi bir sunucu bilgi ve kullanıcısı girmeden IP numaranız üzerinden gönderi yapmaya çalışırsınız. Tabi IP nizin Statik IP (Sabit IP) olması gerekmektedir. Ve internet servisi aldığınız yere 25 numaralı portunuzu açtırmanız gerekmektedir. Bu işlemler kolaydır. Statik IP ortalama aylık maaliyeti 5-9 TL arasındadır. 25 nolu portunuzu ise ücretsiz olarak servis sağlayıcınıza açtırabilmektesiniz. Ancak bu şekildeki tüm DNS üzerinden gönderileriniz spam olarak algılanacak ve bloklanacaktır.
Nedenine gelince ; Kullanmış olduğunuz IP adresinin bir Reverse DNS kaydı olmayacağından gönderileriniz geçerli bir sunucu üzerinden gönderilmediği otomatik olarak tespit edilecek ve programınızın size "gönderildi" dediği tüm gönderileriniz yerine ulaşmayacaktır.

Peki DNS üzerinden nasıl gönderi yapabilirim?
Teknik olarak mail server ve Reverse DNS kaydı bulunmadan DNS üzerinden gönderi yapabilmek mümkün değildir. Doğru yolu eçerli bir Reverse DNS kaydı olan bir sunucu kullanmaktır. Bu durumda da DNS üzerinden değil SMTP üzerinden gönderiler yapmış olacaksınız.

SMTP kullanarak yapacağım gönderiler yerine ulaşır mı? inbox'a gelen kutusuna ulaşır mı?
SMTP üzerinden gönderilerde de gelen kutusu garantisi yoktur. Burada yapmış olduğunuz sunucu yeni ise sunucunun sender score durumu çok önemlidir. Ayrıca spam kurallarına uygun bir tasarımda çok önemli bir etkendir.
bir sonraki yazımda reverse dns kaydı ve smtp kurulumda spf kaydı nın öneminden bahsedeceğim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder