8 Nisan 2013 Pazartesi

Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun neler içeriyor?

2008 yılında kabul edilmiş olan ELEKTRONİK HABERLEŞME KANUNU'na 2013 yılında yeni düzenlemelerle bir takım yenilikler getirildi.

toplu email gönderileri de bu yasa ile bir takım düzenlemelere tabi tutulmuştur.


Alıcının emaili almayı reddetme hakkı "Alıcı, kendisine email yoluyla gönderilen iletileri gerekçesiz olarak reddedebilir. Bu bildirimi kolay ve ücretsiz olarak yapmasını sağlamak ve buna ilişkin bilgiyi vermek, iletiyi gönderenin yükümlülüğündedir. Red talebinin satıcıya iletilmesinden itibaren 3 iş günü içerisinde maillere son verilmelidir."


Bu kapsamda toplu email yoluyla duyurularını yapan kişiler iletiyi alan kişinin kolayca kendini e-bülten üyeliğinden kendini çıkartabilmesi sağlamalıdır.

Esnaf ve tacirlere gönderilecek iletilerle ilgili rıza alınma konusu
Esnaf ve tacirler için rıza alınması hususu kanunen istisna olarak düzenlenmiş ve bu kişi ve gruplara gönderilecek iletilerde rıza aranmayacaktır. Bunun nedeni ise reklam içerikli iletilerden haberdar olmak ve bu kişilerin ticari faaliyetleri açısından büyük gereklilik olarak görülmesi.

Kişi tarafından izin verilmiş ise iletinizi gönderebilirsiniz
Ticari  içerikteki elektronik iletiler ancak alıcının onayı ile gönderilir. Rıza unsuru ön plana çıkarılarak temel hak ve özgürlüklerin korunması amaçlanmıştır. Rızanın nasıl alınacağı sorusuna verilecek cevap ise, yazılı veya her türlü elektronik iletişim aracıyla olabilir. 

Bu akıllara şu soruyu getiriyor. Sizden başka bir kişi o web sitesine girerek, e-bülten üyeliğine  sizin email adresinizi yazarsa?
Bu durumda e-bülten üyeliği taleplerinin tümünde otomatik Opt-in için alıcıya örneğin "dil kursları web sitesi duyuru ve reklamlarını almak için e-bülten üyeliğine başvuru yaptınız. Onaylıyormusunuz?" şekilde doğrulayıcı konfirmasyon iletisi gönderilmelidir. email marketing konusunda doğru ve kalıcı çözümler için mutlaka anlaşmalı altyapı kullanan servisleri tercih ediniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder